menu

“You can’t just eat good food. You’ve got to talk about it too.” ~ Kurt Vonnegut

Voorgerechten

  • SAMOSA
    SAMOSA 10

    Knapperige, hartig gevulde driehoekjes.

  • KUKU SABZI
    KUKU SABZI 10

    Perzische frittata van groene kruiden.

  • DOLMEH FELFEL
    DOLMEH FELFEL 10

    Gevulde paprika.

  • KASHK-E-BADEMJAN
    KASHK-E-BADEMJAN 13

    Auberginedip gegarneerd met munt en yoghurt.

  • ASH-E RESHTEH
    ASH-E RESHTEH 10

    Perzische noedelsoep met spinazie, kikkererwten en linzen.

  • SALAD-E ANAR
    SALAD-E ANAR 12

    Verrassingssalade met granaatappel.

  • SALAD-E OLIVIEH
    SALAD-E OLIVIEH 12

    Aardappelsalade met kip, citroenmayonaise en augurk.

  • AUBERGINE ANAR
    AUBERGINE ANAR 14

    Aubergine uit de oven met granaatappel.

  • SOEP-E JO 10

    Romige soep met kip, parelgort en limoen.

  • ZABAN 12

    Lamstong bereid op Perzische wijze.

  • SCAMPI FRITI 11

    Gefrituurde scampi’s.

  • PREMIUM CAVIAR TASTING 80 / 2 pers

    Azimi Royal Imperial Caviar (50gr) Kaviaar van topkwaliteit, geserveerd met Champagne of Persian Vodka.

  • PERSIAN STARTERS TO SHARE 45/2p 70/4p

    Assortiment warme en koude gerechtjes om te delen aan tafel : Kuku Sabzi - Dolmeh Felfel - Zaban - Salad-e Olivieh - Mast-o-Khiar - Salad-e-Shirazi.

Hoofdgerechten

GRILGERECHTEN “KABAB”

  • KABAB DJOOJEH 25

    Gegrilde kipfilet, gemarineerd in limoen en saffraan.

  • KABAB KOBIDEH 25

    Gegrild, fijn gekruid lamsgehakt.

  • KABAB BARG 30

    Fijn gekruide lamshaas.

  • KABAB CHENJEH 33

    Fijn gekruide lamshaas.

  • KABAB SHESHLIK 30

    Gegrilde lamskoteletjes gemarineerd op Perzische wijze.

  • KABAB SHIRAZI 30

    Een combinatie van kabab djoojeh (kip) en kabab kobideh (lamsgehakt).

  • KABAB SOLTANI 33

    Een combinatie van kabab kobideh (lamsgehakt) en kabab chenjeh (lamshaas).

  • ANAR CHENJEH & DJOOJEH 36

    Een combinatie van kebab chenjeh (lamshaas) en kebab djoojeh (kip^)

  • KABAB ANAR 34

    Een combinatie van de chef.

  • THE CHEF’S KOOBIDEH 28

    Gegrild, fijn gekruid lamsgehakt, geserveerd met saus van de Chef.

  • ANAR MIXED GRILL TAFEL (VOOR 2 PERS) 110

    Plateau ‘mixed grill’ om te delen per tafel.

Grillgerechten worden geserveerd met basmatirijst, Anar polo (supplement 5 euro), of frietjes

RIJSTGERECHTEN “POLO”

  • ZERESHK POLO BA MORG 24

    Goudgele rijst met rode zuurbesjes geserveerd met kip in saffraansaus.

  • BAGHALI POLO BA MORG 25

    Groene kruidenrijst met verse dille en tuinbonen geserveerd met kip in saffraansaus.

  • BAGHALI POLO BA MAHICHE 27

    Groene kruidenrijst met verse dille en tuinbonen geserveerd met gestoofde lamsschenkel.

  • BAGHALI POLO BA BADEMJAN
    BAGHALI POLO BA BADEMJAN 23

    Groene kruidenrijst met verse dille en tuinbonen geserveerd met gegrilde aubergine.

Stoofschotels "Khoresh"

  • KHORESH-E-BADEMJAN 24

    Aubergineschotel met lamsvlees en tomaat.

  • KHORESH-E-GORMEH SABZI 24

    Groene kruidenschotel met lamsvlees, kidneybonen en gedroogde limoen.

  • KHORESH-E-GHEYMEH BADEMJAN 27

    Aubergineschotel met lamsvlees, tomaat, spliterwten en gedroogde limoen.

  • KHORESH-E-GHEYMEH 20

    Stoofschotel met lamsvlees, tomaat, spliterwten en gedroogde limoen.

  • KHORESH-E-FESENJAN 26

    Kipstoofschotel met walnoten en granaatappel.

  • DIZI 30

    Lamsstoofschotel op traditionele wijze met tomaat, kikkererwten en aardappel.

  • MAYGU 29

    Scampi’s met room op Perzische wijze.

VEGETARISCHE STOOFSCHOTELS “KHORESH”

Alle stoofschotels worden geserveerd met basmatirijst op Perzische wijze of Anar polo (supplement 4 euro)

  • KHORESH-E-BADEMJAN
    KHORESH-E-BADEMJAN 21

    Stoofschotel met aubergine en tomaat.

  • KHORESH-E-GORMEH SABZI
    KHORESH-E-GORMEH SABZI 21

    Stoofschotel met gemengde groene kruiden, kidneybonen en gedroogde limoen.

  • KHORESH-E-GHEYMEH BADEMJAN
    KHORESH-E-GHEYMEH BADEMJAN 24

    Aubergineschotel met tomaat, spliterwten en gedroogde limoen.

  • KHORESH-E-GHEYMEH
    KHORESH-E-GHEYMEH 18

    Stoofschotel met tomaat, spliterwten en gedroogde limoen.

  • ANAR'S COURGETTE-AUBERGINE SCHOTEL
    ANAR'S COURGETTE-AUBERGINE SCHOTEL 25

    Langzaam gegaarde aubergine, courgette en tomaat met een vleugje saffraan.

Bijgerechten

  • SABZI KHORDAN
    SABZI KHORDAN 7

    Schaal gemengde verse kruiden, lente-uitjes, radijsjes, walnoten en fetakaas. Geserveerd met brood.

  • MAST-O MOUSIR
    MAST-O MOUSIR 4

    Perzische yoghurt met milde knoflook.

  • MAST-O KHIAR
    MAST-O KHIAR 4

    Yoghurt met komkommer en munt.

  • TORSHI
    TORSHI 3,5

    Persian pickles: knapperige gepekelde groentjes. Uitstekend als smaakmaker.

  • SIR TORSHI
    SIR TORSHI 3,5

    Gemarineerde knoflook.

  • KHIAR SHOOR
    KHIAR SHOOR 3

    Perzische augurken.

  • SALAD-E SHIRAZI
    SALAD-E SHIRAZI 4

    Fris, knapperig slaatje van fijngehakte komkommer en tomaat.

  • ZEYTOON PARVARDEH
    ZEYTOON PARVARDEH 4

    Een gerecht afkomstig uit de Noordelijke Provincie van Iran, bestaande uit olijven gemarineerd in een granaatappelpasta, walnoten, knoflook en kruiden.

  • ANAR POLO
    ANAR POLO 7

    Basmatirijst met pijnboompitten, saffraan, pistachenootjes en granaatappelpitjes.

  • ZERESHK
    ZERESHK 4

    Topping voor rijst met rode zuurbesjes, saffraan en pistachenootjes.

  • BASMATIRIJST EXTRA PORTIE
    BASMATIRIJST EXTRA PORTIE 6
  • PERZISCH BROOD
    PERZISCH BROOD 3
  • OUR MOST LOVED SIDES 20

    Smaakmakers die niet mogen ontbreken aan tafel! Mast-o-khiar, salad-e-shirazi, granaatappelpitjes, torshi, mast-o-mousir.

DESSERTEN

  • BASTANI 7,5

    Perzisch roomijs met saffraan en knapperige stukjes pistache.

  • FALUDEH SHIRAZI 7,5

    Ijsspecialiteit van Shiraz: sorbet van engelenhaar met rozenwater en limoensap.

  • FALUDEH SAFFRON 8,5

    Sorbet van engelenhaar en saffraan.

  • FALUDEH ANAR 7,5

    Sorbet van engelenhaar en granaatappel.

  • MAGLUT 8,5

    Duo van bastani en faludeh shirazi.

  • BAKLAVA MIX 6

    Baklava gebak met nootjes en honing.

  • MAJOON ANAR 7,5

    Specialiteit van het huis: dadels met walnoten en granaatappelpitjes.

  • SHOLEH ZARD 6,5

    Rijstpudding met amandelschilfers, geparfumeerd met saffraan en rozenwater.

  • TRIPLE CHOCOLATE CAKE 8,5

    Desserttaart voor de echte chocoladeliefhebber.

  • BASTANI BABRI 6

    Vanille ijsje met chocoladesaus.

afhalen of Delivery

U kunt onze gerechten ook afhalen of aan huis laten bezorgen.

Bestel telefonisch +32 9 273 63 53 of mail vooraf naar info@anar.be voor afhaling ter plaatse.

Grotere bestellingen kunnen wij in regio Gent ook aan huis bezorgen.

U kunt ook online bestellen via TakeAway , Deliveroo of UberEats en uw bestelling wordt per fietskoerier thuis afgeleverd.